Udskift dine vinduer og få en mindre varmeregning

17 maj 2022
Lotte Hindsberg

Er dine vinduer gamle og er der fugt indvendigt på glasset og måske er vinduerammen endda begyndt at rådne, kan du med fordel få dem udskiftet. Du vil typisk opleve at du vil få et varmere hjem, samtidig med at det vil koste dig mindre at varme det op.

Samtidig med at du får udskiftet dine vinduer, er der flere ting du med fordel kan overveje. En af dem er om du du skal få en ekstra dør, måske ud til din terrasse, så det bliver ekstra nemt at komme derud og du vil få mere lys ind i dit hjem. Du kan se eksempler på vinduer på klarvinduer.dk.

vinduer

Nye vinduer – nye former

Dine nye vinduer behøver ikke have samme visuel udtryk som de nuværende. De kan være større, mindre. Du kan også vælge at få sat ekstra ind. Måske som fastkarm vinduer. Forstil dig at du får sat et ekstra vindue op over dine nuværende. Ikke et vindue der kan åbnes, men et der blot giver mere lys ind. Det kan også være at du får sat et vindue ind i dit tag. Det giver ekstra lys uden at fjerne vægplads. 

Husk den vigtige udluftning

Får du nye vinduer og måske også nye vinduer, er er det vigtigt at du husker at du skal lufte ud. Jo bedre din bolig er isoleret, jo svære er det for din bolig selv at udskifte luften, hvilke er årsagen til at du skal. Du skal som minimum lufte ud to gange om dagen i 5-10 min. Det er ikke nok at du bare åbner et vindue på halvt. Der skal være gennemtræk. Også om vinteren. Ellers risikere du at der kommer fugt og skimmelsvamp.

Du skal også med jævne mellemrum gennemgå dine nye vinduer og dørene. Du skal huske at få udskiftet fugerne og smøre hængslerne.

Flere Nyheder