Thailands konge bliver gift med stewardesse

01 maj 2019
Emilie Jacobsen
Thailands konge bliver gift med stewardesse

Den thailandske konge Maha Vajiralongkorn blev onsdag den 1. maj gift med Suthida. Hun er tidligere stewardesse i Thai Airways og bliver nu til Dronning Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya. Hun er 40 år, mens den thailandske konge er 66 år. Dermed er der en aldersforskel på hele 26 år mellem de to. 

Både udenlandske og nationale medier har i tre år holdt øje med Suthida, fordi de havde en ide om, at der var en romantisk relation mellem hende og den thailandske konge. Det er dog først nu, hvor de to er blevet gift, at det er blevet endeligt bekræftet, at de er sammen. 

I 2016 blev Suthida udnævnt til general, og i 2017 blev hun udnævnt til stedfortrædende kommandør for kongens personlige vagt. Kongen omtalte hende som “Thanpuying”. Det er en kongelig titel, der svarer til det engelske lady. 

Kongen har tidligere været gift tre gange og har syv børn. Han er uddannet i Storbritannien og Australien og er også selv officer. Han blev konge i 2016, da hans far Bhumibol døde efter hele 70 år på den thailandske trone. Faren var en meget højtelsket konge, der formåede at holde fred i landet. Han blev konge som 18-årig og døde i oktober 2016 som 88-årig. 

Selvom kong Maha var sin fars direkte arving, skulle den lovgivende forsamling i landet stadig invitere ham til at blive konge, og han skulle acceptere invitationen. Det gjorde han dog, da han mødtes med lederen af den lovgivende forsamling. Han sagde, at han modtog invitationen, da han mente, at det ville være til gavn for det thailandske folk. Kroningen tog hele tre dage og fandt sted 4-6. maj 2017. 

Kongen har senest gjort sig bemærket, da han fortalte, at han var meget imod, at hans storesøster Ubolratana Rajak vil stille op til det thailandske valg, da det er et brud på traditionerne, at kongefamilien blander sig i politik. 

Kilde: dr.dk, TV2 og Billed Bladet 

Flere Nyheder