Smykkefirmaet Dyrberg/Kern går konkurs

Smykkefirmaet Dyrberg/Kern går konkurs

Det danske smykkefirma Dyrberg/Kern blev mandag den 29. april erklæret konkurs i Sø- og Handelsretten. Firmaet havde forberedt sig på dommen, og der gik derfor ikke lang tid, før den faldt. Firmaet, der har koncentreret sig om at skabe smykker til kvinder i sæsonkollektioner, har haft det svært siden finanskrisen. Sidste år prøvede de at skifte spor efter et underskud på hele 39,5 millioner kroner, men det gik desværre ikke. 

Firmaet blev startet i 1990 af de to samarbejdspartnere Gitte Dyrberg og Henning Kern. De to var uddannede designere fra Skolen for Brugskunst, der i dag hedder Danmarks Designskolen. Det var også der, at de to mødte hinanden. I starten var de kærester, men efter et par år gik de over til bare at være samarbejdspartnere. 

Samarbejdet førte blandt andet til, at deres smykker blev  solgt i hele 30 lande, og at de oprettede datterselskaber i både Europa og Kina. Det var særligt i slutningen af 1990’erne, at virksomheden tog fart – og i 2008 under finanskrisen kom firmaet altså i problemer, som det aldrig kom ud af. 

De 15 ansatte i Dyrberg/Kern fik alle mandag at vide, at firmaet var gået konkurs. De er nu blevet suspenderet, men i arbejdet med at opgøre firmaets aktiver og værdier, har kuratoren dog stadig brug for hjælpen fra nogle af dem. Derfor er de ved at finde ud af, hvordan de skal arbejde sammen med dem. 

På trods af firmaets konkurs er det stadig muligt at købe smykker fra dem. Firmaets smykker bliver nemlig solgt via en webshop, der ikke er ejet af Dyrberg/Kern. Dermed bliver den ikke påvirket af konkursen. Kuratoren fortæller, at de også skal have fundet ud af, hvordan det videre samarbejde med webshoppen skal foregå. I følge Sø- og Handelsretten skulle der være et varelager med en værdi på 14 millioner kroner tilbage i virksomheden. 

Kilde: dr.dk 

Luk menu