Rasmus Paludan: Du er et nazi-svin

09 maj 2019
Anders Lundtang Hansen
Rasmus Paludan: Du er et nazi-svin

Partilederen fra partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, kaldte den tidligere politiker Mimi Jakobsen for et nazi-svin i går på TV.

Af: Anders Lundtang Hansen

Bølgerne gik højt ved panelet i går i DR-programmet “Aftenshowet”, der ellers skulle have handlet om den begyndende valgkamp frem mod folketingsvalget til sommer den 05. juni på Grundlovsdag, en onsdag.

Men det helt store hovedemne kom cirka midtvejs i debatten, hvor partilederen Rasmus Paludan fra Stram Kurs følte sig stødt over en bemærkning fra den tidligere centrumdemokrat Mimi Jakobsen, hvorefter han valgte at kalde hende et “Nazi-svin”.

Pludselig var fokus langt væk fra, hvad Stram Kurs udover indvandrepolitik også har som mærkesager i deres valgkamp frem mod det kommende folketingsvalg.

Det er hans strategi
De to TV-værter for programmet havde svært ved at være ordstyrere mellem Rasmus Paludan og Mimi Jakobsen, der nærmest for i totterne på hinanden med spydigheder på kryds og tværs, men hvor det markant var Paludan, der brugte de værste ukvemsord.

I midten af debatpanelet sad en noget lavmælt Henrik Qvortrup, der nærmest lod til at observere hele menageriet, der foregik omkring ham.

Det var da også hans efterfølgende bemærkning, at han i kraft af sin opgave som politisk kommentar mest af alt har til opgave at observere, hvordan politikerne agerer – og der sad han på første parket til at observere Rasmus Paludans retorik

Henrik Qvortrup er da også overbevist om, at Rasmus Paludan er intelligent nok til at vide, at hans ordvalg er med til at provokere og skabe opmærksomhed omkring hans persona og dermed hans parti, som nok støder en masse potentielle vælgere fra sig, men som samtidig gør, at hans høster nogle støtter.

Paludans seneste demonstrationer har da også medført, at han på blot en måned fik nok vælgertilhængere til, at han kunne blive opstillingsparat til det næste folketingsvalg, der finder sted i juni-måned.

Mimi Jakobsen overvejede efterfølgende at politianmelde Rasmus Paludan for den kommentar.

Flere Nyheder