Peter Mayhew – den originale Chewbacca i Star Wars – er død

Peter Mayhew – den originale Chewbacca i Star Wars – er død

Skuespilleren Peter Mayhew, der spillede den behårede Chewbacca i hele fem Star Wars film døde den 30. april i sit hjem i Texas. Han blev 74 år. Han var med til at gøre karakteren kendt og elsket med de særlige bevægelser, han tillagde karakteren. Det var for eksempel det hjulbenede løb, måden at knæle og skyde på med armbrøsten og hans bevægelser med munden og hovedet, udtaler familien i en pressemeddelelse. 

Familien fortæller også, at Peter Mayhew selv var stor fan af Star Wars. Så meget, at hans egen fascination af filmene betød mere for ham end selve den rolle, han spillede. 

Det var ikke Peter Mayhews egen stemme, der blev brugt i filmene, men det var ham, der udstødte Chewbaccas berømte brøl. 

Peter Mayhew arbejdede som portør på et hospital i Storbritannien, inden han fik rollen som den ikoniske Chewbacca eller Chewie, som han bliver kaldt af sin kompagnon Han Solo. Filmproduceren Charles Schneers fik dog øje på ham og tilbød ham en mindre rolle i filmen Sinbad og tigerens øje fra 1977. Det var netop Peter Mayhews 218 centimeter, der gjorde ham kvalificeret til den rolle, og det var også hans højde, der var med til at sikre ham rollen i Star Wars. 

Instruktøren George Lucas var nemlig også på jagt efter en høj mand, da han skulle finde en, der kunne spille Chewbacca. Det var vigtigt for ham, at det var en, der var højere end Darth Vader. 

Jakob Stegelmann fra Troldspejlet på DR1 fortæller, at det netop er højden, der er med til at gøre, at han er en spændende karakter. Højden gør nemlig, at han både kan virke tryg og beskyttende, og at han kan virke farlig og uforudsigelig. Det gælder ikke mindst, når han kaster hovedet tilbage og brøler, så ved man aldrig helt, hvor man har ham. 

Kilde: dr.dk 

Luk menu