København blandt verdens bedste sportsbyer

København blandt verdens bedste sportsbyer

De store byer i verden kæmper i disse år om at afholde de prestigefyldte sportsbegivenheder. I det kapløb er København ret godt med, oplyser Wonderful Copenhagen i en pressemeddelelse.

Sport sætter hovedstad på verdenskortet

Når du bevæger dig ud i Royal Arena i Ørestad eller tager i Boxen i Herning for at se for eksempel VM i håndbold, så kan du samtidig glæde dig over, at det sportsevent du har købt billet til også sætter Danmark på verdenskortet. Eller snarere København. For den danske hovedstad har fået en rigtig fin placering på top-10-listen over de bedste sportsbyer i verden. Listen med navnet Global Sports Cities Index kommer fra det britiske bureau Sportcal, og giver København en flot 9. plads. Hæderen kommer blandt andet efter, at Royal Arena i København sidste år, sammen med Herning, lagde is til VM i ishockey.

Verdens bedste by at besøge

Det er dog ikke kun for det sportslige, at omverdenen lægger mærke til København i disse år. I oktober 2018 kårede det kendte rejsebogforlag Lonely Planet København til at være verdens bedste by at besøge. Begrundelsen for den smukke udnævnelse skulle blandt andet findes i det nordiske køkken, som restauranten Noma på fornemmeste vis har præsenteret sit publikum for igennem en årrække. Men også dansk arkitektur bliver fremhævet hos Lonely Planet, der nævner blandt andet Rosenborg Slot, Rundetårn og Nyhavn som steder, udenlandske turister bør besøge i den danske hovedstad.

Flere sportsevent de kommende år

Er du mere til sportsevents end fine restauranter og arkitektur, så har du heldigvis meget at glæde dig til de kommende år i København. Byen lægger allerede næste år græsplæne til EM i fodbold. I 2021 er der VM i kano & kajak, VM i gymnastik og Tour de France det år tager sin begyndelse i Danmark. I 2023 afholder København desuden VM i badminton.

Luk menu