Gulvafslibning – når dine gulve trænger til en kærlig hånd

10 september 2020
Camilla Skøtt

Slidte gulve kan tage humøret fra enhver, og det er svært at skabe en varm og hyggelig atmosfære, hvis trægulvet er skævt, splintrer og generelt er misligeholdt. Men alt det kan du ændre med en gulvafslibning.

En gulvafslibning, tænker du – er det ikke omstændeligt og bøvlet? Alt er jo relativt, og jo, hvis du skal have slebet dine gulve, skal du først fjerne alle dine møbler, og det er selvfølgelig en smule besværligt. Til gengæld kan du hyre et professionelt gulvfirma til at slibe dine gulve, og dét er i hvert fald ikke bøvlet.

Vælger du at få en erfaren gulvmand til at udføre din gulvafslibning, får du efterfølgende en trægulv, der er så godt som nyt. Når det bliver slebet, fjernes alle spor fra slid (også skrammer og misfarvninger), og når brædderne til sidst behandles med enten olie, lak eller sæbe, vil du opleve, at gulvet bliver flot igen – og så skæmmer det ikke den resterende indretning.

Sådan efterbehandles dine gulve

Der er flere forskellige muligheder, når du skal vælge, hvordan dine gulve skal se ud efter endt behandling. De mest populære efterbehandlingsteknikker er olie, lak og sæbe – vi giver dig et indblik i alle tre nedenfor.

Lak er den stærkeste overfladebehandling, du kan give dit trægulv, og vælger du den løsning, bliver det svært at ridse dit gulv. Ulempen er, at det kan være svært at reparere et lakeret gulv, hvis lakken går i stykker – til gengæld er det let at gøre rent.

Olie er også en stærk løsning, der giver et naturligt look til dit trægulv. Olierede gulve kan pletrepareres, og det er næsten ligeså let at rengøre som et lakeret gulv.

Sæbe er den mindste overfladebehandling, men det er den, du skal vælge, hvis du vil have et trægulv, der ser så naturligt ud som overhovedet muligt. Slidstærkt er det ikke, men det er flot.

Flere Nyheder