Giv boligen liv med en gulvslibning

15 april 2021
Mathias Nielsen

Er du blevet træt af at kigge på de samme ting inden for hjemmets fire vægge? Trænger du til, at der visuelt skal ske noget nyt? Så kan du overveje at slibe dit gulv og eventuelt give det en ny type overfladebehandling, der passer til din stil.

Trægulve er utroligt smukke og de bringer varme og charme til hjemmet fordi det naturlige træ har så meget personlighed – man kan simpelthen se at træet har haft et langt liv, inden det blev lavet om til gulvbrædder. Så fantastisk! Men gamle trægulve kan godt med tiden gå hen og blive lidt kedelige. Med tiden får de jo hakker og ridser, og de bliver generelt slidte når man har brugt dem meget. Er dine gulve meget gamle, har de måske også overfladebehandlinger som fernis eller mørk lak, hvilke slet ikke passer ind i et moderne hjem.

Derfor kan du med fordel overveje, om tiden er inde til at du skal have udskiftet udseendet i dit gamle trægulv. Uanset hvad du ønsker dig, så er udgangspunktet en gulvslibning. Her kan du få hjælp fra de gode folk hos gulvkanonen.dk, som med glæde vil hjælpe dig med at få dit gulv til at stå knivskarpt, som om det var spritnyt.

Når du så har fået slebet, kan du sådan set få det til at se ud, lige præcis som du ønsker. Nogle af de populære løsninger er lak, olie eller sæbebehandling. Lak giver en smuk blank overflade, som samtidig beskytter gulvet godt mod slitage. Med olie giver du træet fugt og du har mulighed for at tone farven på gulvet. Her bliver resultatet en mat overflade. Sæbehandling er ofte brugt ved fyrretræsgulve. Her mætter man træet med sæbe, hvor gulvet så bliver afvisende overfor skidt og snavs.

Så det er bare om at komme i gang med projektet, så du igen kan nyde godt af et smukt hjem.

Flere Nyheder