Flere unge havner i RKI på grund af hurtige lån

30 april 2019
Emilie Jacobsen
image

Selvom unge er blevet bedre og bedre til at betale deres regninger og derfor i mindre grad havner i RKI, er der stadig en gruppe, der bliver flere af i registeret over dårlige betalere: Unge, der har taget et hurtigt lån som et kviklån eller et smslån. Det er mindre lån, som de unge kan tage i løbet af meget kort tid. Det er med til at gøre, at de kan få udbetalt pengene og bruge det på det, som de ønsker. Selvom lånene er små, har de også høje omkostninger, hvilket gør, at et lille lån kan løbe op i mange penge på forholdsvis kort tid. 

Eksperter peger på, at der har været en aggressiv markedsføring af lånene, og at det kan være grunden til, at der er flere unge, der er begyndt at tage dem, selvom de ikke kan betale pengene tilbage. Eksperterne nævner blandt andet, at reklamerne netop henvender sig til unge, hvor de viser en masse ting, som de unge skal eje eller opleve, men at de ikke nævner, hvad omkostningerne ved at tage lånene er. 

Eksperterne finder det meget bekymrende, at der er flere unge, der havner i RKI. De unge er nemlig først ved at komme i gang med deres økonomiske liv, og en registrering i RKI er derfor med til at give dem en meget dårlig start. 

I branchen er de dog ikke så bekymrede over, at der er flere unge, der havner i RKI. De siger, at ud af 1000 personer, der får et kviklån, er det kun fire personer, der havner i RKI. Derfor ser de ikke et problem med det. 

Generelt siger brancheorganisationen, at det er en branche i vækst, og at det derfor er naturligt, at der er flere, der tager et lån og derfor flere, der ender op i RKI som dårlige betalere. 

Kilde: dr.dk 

Flere Nyheder