Find det bedste sted til brunch i København

22 september 2022
Astrid Pedersen

editorial

Er du en af de mange danskere, som sætter pris på at nyde et lækkert morgenmåltid – også i hverdagen? Så er du kommet til det rette sted. I denne artikel kan du læse mere om hvad du kan forvente at finde på https://brunchkøbenhavn.dk/, som er din online guide til morgenmad og brunch i København.

Brunch – en årelang tradition med masser af fornyelse

Selve brunch-konceptet er ikke nyt. Det at kunne gå ud og spise et solidt morgenmåltid, som i omfang sagtens kan gøre det ud for en frokost, er forbundet med en tradition som strækker sig årtier tilbage i tiden. Men gennem årene har konceptet været igennem en del iterationer, som har ført til innovation og gentænkning af såvel menuer som serveringsform.

Den dag i dag kan du således vælge imellem et hav af brunch og morgenanretninger i forskellige udformninger, lige fra enkeltserveringer til buffeter og ”vælg selv brunch”. Du kan få en morgenkomplet bestående af brød, smør, ost, marmelade, blødkogt æg og måske et glas yogurt med drys eller bær-kompot. Eller du kan vælge den helt store amerikanske brunch med røræg eller spejlæg, bacon, pølser, arme riddere (også kaldet french toast), vafler og fuldfede amerikanske pandekager med blåbærsirup.

brunch København

Mulighederne er legio – og det samme gør sig gældende for antallet af cafeer og restauranter, som serverer morgenmad og brunch i København og på Frederiksberg.

Hvilke typer morgenmad og brunch kan jeg vælge?

Som nævnt er der rigtig mange muligheder for at spise sig mæt og glad i diverse morgenanretninger rundt omkring i vores dejlige hovedstad. Mange caféer har taget ”vælg selv”-konceptet til sig, og serverer en brunch eller morgenmad som man selv sammensætter ud fra en liste over mindre retter.

Dette giver den store fordel, at du selv kan bestemme hvori din brunchtallerken skal bestå. Hvis du for eksempel er vegetar eller veganer, kan du gå uden om kød, fisk og mejeriprodukter. Og er du allergiker, vil du kunne undgå retter indeholdende nødder, mælk, gluten eller lignende.

Du vil stadig kunne finde restauranter, som tilbyder brunch-buffet. Dette ses eksempelvis stadig på hoteller, hvor du kan gå på rov i en verden af lune og kolde retter – visse steder endog suppleret af en omelet-station!

Hvornår kan jeg spise brunch i København?

Mange af de københavnske brunch-caféer tilbyder brunch og morgenmad alle dage – og nogle til langt ud på eftermiddagen. Dette har den store fordel at du kan hygge med en brunch selv om du måske ikke er kommet ud af fjerene før henad middagstid!

Flere Nyheder