54-årig anholdt for drab på læge i Tisvildeleje

15 maj 2019
Emilie Jacobsen
54-årig anholdt for drab på læge i Tisvildeleje

Den 30. april brød en person ind i 58-årige Charlotte Asperuds hjem i Tisvildeleje i Nordsjælland, hvor hun lå og sov. Personen slog hende med et stumt våben, hvilket senere førte til, at hun døde af sine kvæstelser. Politiet har nu anholdt en 54-årig mand med adresse i Hørsholm i forbindelse med drabet. Hvorfor manden er blevet anholdt, og hvad der har ledt politiet på sporet af ham, har de ikke ønsket af oplyse. 

Politiet har tidligere offentliggjort en lydfil af mandens stemme. På optagelsen siger manden flere gange “læg dig ned”. Hvor politiet har lydfilen fra, har de ikke ønsket at oplyse.

Politiet har ud fra optagelsen kunnet konkludere, at manden taler med en dialekt, der er almindelig i Nordsjælland og Københavnsområdet. Politiet håbede, at lydfilen kunne hjælpe dem med at finde frem til personen, der har begået drabet, og de har da også fået flere henvendelser.

Om det er nogle af dem, der har ført til anholdelsen, står dog endnu ikke klart. Politiet har dog i forbindelse med anholdelsen meldt ud, at de er meget glade for al den hjælp, som de har fået. 

Manden er i retten i Helsingør blevet sigtet for røveri og manddrab. Manden nægtede sig skyldig, men blev alligevel varetægtsfængslet i fire uger. Dommeren begrundede det med, at der er formodet mistanke om, at han er skyldig.

Drabet har gjort beboerne i Tisvildeleje meget urolige. Dels har de frygtet, at det har været en af beboerne, der har slået Charlotte Asperud ihjel, dels har de frygtet for, at der kunne ske noget med dem selv. Mange af dem har dog kunnet bidrage med oplysninger om offeret.

Blandt andet var der flere, der havde set hende sammen med en skaldet mand i løbet af de seneste måneder. Den mand ville politiet meget gerne have fat i, men det er endnu uklart, om den skaldede mand er identisk med den 54-årige, der er blevet varetægtsfængslet. 

Kilde: dr.dk 

Flere Nyheder