3 måder at blive mere komfortabel under graviditeten

17 december 2021
Peter Mortensen

editorial

Som en dirigent, fik du altid symfonien kaldet arbejdet til at gå op og fungerer. Du sikrede altid at skinnerne var i orden, så toget af produktivitet aldrig stoppede. Som en arbejderbi, der ikke blot klarede sin egen del af arbejdet, men hjalp og guidede de andre til de bedst blomster.

Men det er fortid. 

Symfonien der var som himmelsk lyd, lyder nu som musikundervisning i 3. klasse. Toget er da stadig på skinnerne, men er lige så forsinket som DSB. Som arbejderbi kan du ikke længere klarer din egen andel og leder de andre på vildspor.

Det er graviditet.

Overskuddet er helt i bund. Alle muskler er ømme og det er træls lige meget hvor god en stol du sidder i. Der er langt på arbejde og langt op ad trapperne. Du kan ikke engang nyde din morgenkaffe, for den er blevet erstattet af morgenkvalme. Overskud er blevet til stress og produktivitet er blevet til ineffektivitet.

Men sådan behøver det ikke være. Der findes mange løsninger på graviditetens ubehageligheder. Her i artikler vil vi komme omkring nogle af dem.

Gravidmassage

 

Et godt sted at starte, for at blive bedre tilpas, er en gravidmassage. Ens krop oplever store ændring og man bærer rundt på ekstra vægt, med et lidt andet tyngdepunkt. Det betyder udfordringer for musklerne og derfor vil man typisk opleve mange spændinger i musklerne.

Det er dog vigtigt at man får gravidmassage og ikke almindelig massage. Der er nemlig nogle ting der skal tages hensyn til. Netop derfor skal massøren have en speciel uddannelse for at måtte give gravidmassage. Men det betyder også at du kan være helt sikker på at massøren har styr på det.

Udover at afhjælpe spændinger i musklerne, så er massage også godt for blodomløbet. Dette er særlig relevant for gravide, da kroppen hæver op mange steder og blodomløbet oplever udfordringer. Det fører til utilpashed og svækkede muskler, i en tid hvor du netop har brug for at være på toppen. Det kan også hjælpe med at holde dig mere mobil og bevægelig, længere ind i din graviditet.

Parmassage

 

Massage er ikke kun relevant, for at hjælpe den gravides krop. Hvorfor ikke lave gravidmassage til en parmassage. Det er en god mulighed for at komme hinanden mere ved. Det er vigtigt at man har en masse kvalitetstid mens man er gravid, for når barnet kommer kan det blive svært at finde tid til sådan noget.

Desuden er graviditeten ikke kunne lidt skræmmende og stressende for den gravide. Men parterne kan også have brug for en massage, få løsnet op i musklerne og slappet af.

Gravidyoga

 

Yoga er sundt og godt for dig – og når du er gravid er det ikke kun godt for dig, men også for dit barn. Det mindsker risikoen for fødselskomplikationer og styrker dit immunforsvar. Der er ikke blot mindre risiko for at du blive almindeligt syg, men det sænker også risikoen for at sygdomme som følge af graviditeten. Heriblandt graviditetssukkersyge og svangerskabsforgiftning.

Under graviditeten kan du også opleve at du blive træt, utilpas og får sværere ved at bevæge dig. Yoga kan hjælpe dig med at få mere energi og overskud i din hverdag, samt få dig til at føle dig mere tilpas. Desuden sætter yoga gang i blodomløbet, hvilket kan øge din bevægelighed. Under graviditeten hæver man op rundt omkring, og ens kan blod kan få sværere ved at komme rundt. Det betyder at det bliver sværere at bevæge sig og ens muskler vil få sværere ved at fungerer optimalt. Yoga hjælper på dette, ved at få pulsen lidt op, bruge musklerne og derfor få blodet rundt.

De ovenstående ting kan også opnås ved træning. Det er dog vigtigt at huske på at det er ikke al træning man må mens man er gravid. Derfor er det vigtigt at være helt sikker på hvad man laver eller rådfører sig med en professionel. For eksempel en personlig træner eller gå til graviditets holdtræning.

Dog kan yoga noget som anden træning ikke kan. Yoga har nemlig også et element af meditation og mindfulness. Graviditeten kan være skræmmende og stressfuld. Derfor er det en god idé at bruge noget tid, en gang imellem, på at komme ned i tempo og samle sig.

Flere Nyheder